top of page

Mijn werk bestaat uit opzichzelfstaande beelden en wandobjecten,

die ontstaan vanuit het werken met mijn grote verzameling van industriële (rest)materialen en afval.

 

Deze oorspronkelijk functionele materialen gebruik ik als beeldend middel om te experimenteren met lijn, vorm, structuur, compositie

en kleur, en vooral het laatste speelt in mijn meest recente werk een steeds grotere rol. Ik ga hierbij gevoelsmatig en improviserend te werk; het eindresultaat komt voort uit een proces van uitproberen

en reageren op wat er gebeurt.

 

Voor mijn driedimensionale beelden zijn torenachtige constructies binnen de architectuur een grote inspiratiebron. Het fascineert me hoe ze door hun vorm en opbouw een bepaalde macht en kracht uitstralen. Bij mijn “torens” maak ik gebruik van industriële onderdelen die vanuit zichzelf al een dominante uitstraling hebben.

 

De basis van mijn recente wandobjecten bestaat uit flexibel, gerasterd, zwart gaas, dat veel mogelijkheden biedt om te experimenteren met verschillende traditionele weef-, vlecht- en knooptechnieken en deze op een vernieuwende manier te gebruiken.

Hiervoor maak ik gebruik van onder andere, O-ringen, V-snaren, rubberen flenzen en vormen, afdichtingssnoer en geknipte PVC stroken.

Door lagen gaas over elkaar heen te gebruiken en afzonderlijk te bewerken ontstaan er gelaagdheden en structuren waardoor er een beeld onstaat van diepte en ruimtelijkheid.

bottom of page